Een stukje geschiedenis ...

Rond 1980 ontstond er in Wehl en omgeving belangstelling voor de wielersport. Die belangstelling leidde ertoe dat in 1982 besloten werd een wielertoervereniging op te richten. Initiatiefnemers tot het oprichten van deze wielervereniging waren destijds de heren Kemperman, Peters en Welling.

Op 3 november 1982 was het dan eindelijk zover….Wehl kreeg een eigen wielertoervereniging, WTV Centurion genaamd. De leden fietsten wekelijks diverse tochten, zowel in binnen- als buitenland. Daarnaast werd door WTV Centurion de wielerronde van Wehl georganiseerd, maar ook mini-triathlons.

Ondertussen zijn we een aantal decennia verder en is de “vriendengroep” WTV Centurion uitgegroeid tot een serieuze vereniging. Het ledental is de laatste jaren flink gegroeid, maar de kernpunten zijn nooit uit het oog verloren: plezier voor en met elkaar en “samen uit, samen thuis”. Met grote regelmaat worden er activiteiten georganiseerd, waarbij gezelligheid voorop staat. Niet voor niets zijn we de gezelligste wielervereniging van Wehl e.o.!