Limburg

omgeving

WEER GEPLAND IN 2021

informatie

Wielrennen in Limburg als ideale voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen. Daarom organiseren we de derde woensdag van mei altijd een aantal tochten van verschillende lengtes en hoogtemeters.
Limburger kent een aantal pittige en steile beklimmingen. Ook wel de ‘kuitenbijters’ van Zuid-Limburg genoemd.
Het meeste klimwerk in Limburg is voor de echte krachtpatsers. De beklimmingen zijn kort en steil. Explosieve renners komen hier goed aan hun trekken. Maar wat voor wielrenner je ook bent, er is genoeg steilte om het zuur goed in je bovenbenen te krijgen. Wie wat langere en minder explosieve klimmen zoekt, die kan hier ook wel her en der wat vinden. De bekendste beklimmingen onder de wielrenners zijn toch wel de Cauberg, de Keutenberg, de Eserbosweg, de Gulpener en de Kruisberg. De Keutenberg is het steilst. Met een percentage van 22% een van de meest gevreesde beklimmingen van Zuid-Limburg.


De route 110, 130 en 160 km zijn een blauwdruk van elkaar, waarbij de 160 km een paar lussen extra heeft. De routes zijn zo gemaakt dat meermaals de mogelijkheid bestaat om de route af te steken en rechtstreeks terug te fietsen naar Valkenburg.

Routes

110 km
Een kortere versie, maar een blauwdruk van de 130/160 km routes. Wat wel is gebleven is de eerste koffiestop.
Hou er rekening mee dat er in België minder leuke tentjes zijn dan in Nederland.

130 km 
gaat via de Maas België in en voor een deel door België richting Vaals en terug naar Valkenburg. De minste hoogtemeters van allemaal en geen zware beklimmingen, maar we zitten in België en Limburg, dus het is niet vlak.

160 km
Deze gaat via de Maas ook naar België en door de Voerstreek. Een route met % denk ik de meeste hoogtemeters en echt een route waarvoor je naar Limburg gaat. Op en af en op en af en had ik al gezegd op en af, dan weer op en af.

170 km
Deze gaat richting de Rursee. De route is al eens verreden en je bent echt lang onderweg. Je kunt niet zoals route 110, 130 en 160 afsteken als het minder gaat, je moet namelijk terug en dan is bijna dezelfde weg als de heenweg. Ook deze route kent hoogtemeters, en wel de meeste van allemaal.

voor meer info over de diverse routes klik op de kilometers