Corona

Update 15 december 2020

Vanaf 15 december 2020 zijn in verband met de verspreiding van Corona verscherpte overheidsmaatregelen zeker tot en met 18 januari 2021 van kracht.
Deze hebben helaas ook een flinke impact op onze wielersport.
Velen zullen de nieuwe richtlijnen van de overheid wel gehoord hebben, dus ook wij passen onze regels even aan en hopen dat we ze snel weer kunnen en mogen versoepelen.

Buiten geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen en tijdens het fietsen moet 1,5 meter afstand tot elkaar én andere weggebruikers worden gehouden.
De maximale groepsgrootte geldt ook voor wielersporters die op eigen gelegenheid samen een rondje gaan fietsen. Als bestuur spreken we alle leden aan op de eigen verantwoordelijkheid en vragen met klem om niet op eigen gelegenheid met meer dan 2 personen te gaan fietsen en om voldoende afstand tot elkaar en andere weggebruikers te houden. Afstand houden tot andere verkeersdeelnemers is een basisregel, die al geldt sinds het begin van de coronaperiode.
Als wielrenner zijn we  gewend om vlak naast elkaar of dicht op elkaars wiel te fietsen. Toch doen we een beroep op de zelfbeheersing van elke lid: respecteer de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en anderen, óók als je als duo fietst. Dat betekent niet in het wiel van een ander rijden of schouder aan schouder naast elkaar. Het zal even wennen zijn om niet uit de wind te kunnen fietsen, maar zie het als een goede training: uiteindelijk word je er sterker door.

Wil je fietsen, benader iemand persoonlijk en stem 1 op 1 af voor wat betreft de vertrektijd en plaats.

Pas goed op jezelf en op elkaar en blijf gezond en blijf fietsen met gezond verstand. ☘️