Corona

Update 1 juli 2020

 1. De groepsgrootte.
  In een groep fietsen mag. Na 1 juli hebben we de grootte van de groep op maximaal 8 personen gezet. Voel je je daar niet fijn bij, meld dit dan bij het vertrek en dan vertrekken we met 4 personen. Hier is alle respect voor.
  Wordt de groep 9 personen dan WORDT er gesplitst
  in een groep van 5
  en een groep van 4 personen

Met een kleine groep gaat dat nu eenmaal makkelijker dan met een grote groep. Iedereen houdt dan overzicht op de weg en omgeving. We hanteren dezelfde handelswijze als in de afgelopen periode. De koffiepauzes houden we dan ook nog steeds de kleine groepjes, vanwege de nog steeds geldende regel van 1,5 meter afstand en de uitdaging om dit te realiseren bij de tussenstop.

 1. De route.
  We laten drukke fietsroutes even links liggen en kiezen een route over rustige wegen. Je vermijdt zodoende de drukte en houdt makkelijker 1,5 meter afstand van anderen.
 1. Kijk ver vooruit.
  Zo heb je voldoende tijd en ruimte om je snelheid aan te passen en je positie op de weg te kiezen als je andere weggebruikers ziet. Vandaar ook de keuze voor kleine groepjes.
 1. Gebruik een bel.
  Overbodig misschien, maar toch .Daarmee maak je kenbaar dat je gaat inhalen. Gebruik tekens om de anderen in de groep te waarschuwen voor tegemoetkomend of inhalend verkeer. Zo hoef je niet te roepen naar elkaar.
 1. Haal alleen in als er voldoende ruimte is.
  Als dat betekent dat je even moet wachten, fiets dan op gepaste afstand achter de ander.
 1. Lekke band? Van de weg of fietspad af.
  Ga  bij pech, zoals een lekke band, van de weg of het fietspad af. Zo maak je ruimte voor anderen.
 1. Maak afspraken.
  Bijvoorbeeld over hoe je met elkaar communiceert. Schreeuw zo min mogelijk en we gebruiken zoveel mogelijk tekens: bij afslaan je arm uitsteken, wapperen als er iets op de weg ligt, en bij stoppen je linkerhand de lucht in.
 1. Rijden met een wegkapitein.
  We rijden in elke groep met een wegkapitein. Deze heeft de taak ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt en andere weggebruikers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van onze groepen. Deze beslist altijd, over de route, pauzeplek en zo mogelijk andere aanwijzingen.