centurion's gekste

rondje van 250 kilometer

5 september 2020

verslag van 5 september 2020

Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer een aardige opkomst kunnen krijgen voor onze Gekste-rit. Een rit van ca. 250 km.

Door de corona-perikelen die ons land het hele jaar al in haar macht heeft is hebben we het beste proberen te maken van de mogelijkheden die we hadden.
De route die is gebouwd, is weer anders dan de voorgaande edities en zal ons over nieuwe wegen leiden.

Het vertrek was zaterdagochtend 5 september om 08:00 uur.
Doordat de weersvoorspellingen gedurende week heel wisselvallig bleken hebben er zich op het laatste moment toch een paar leden afgemeld.
Tijdens het vertrek regende het een beetje en dat zou maximaal 1,5 uur aanhouden. Na een kilometer of 10 gaven nog eens 2 leden er de brui aan waardoor de groep was geslonken tot een man of 12. Vanaf het moment dat we met de resterende leden verder fietsten werd de regen minder en hebben we eigenlijk de gehele dag droogweer gehad met zo nu en dan een zonnetje. Alsof het zo moest zijn.
De rit voerde ons over allerlei buitenaf weggetjes door de Achterhoek richting Twente. Amper een grote weg hoefden we te kruizen laat staan dat we moesten stoppen voor een verkeerslicht.
We konden in 1 rit door zonder echt verkeer.
Haaksbergen – Beckum – Boekelo richting het De Grolschveste. Vanaf hier achter de campus van de TU te Enschede door de bossen op naar het oude vliegveld Twente waar we bij @Marcook de eerste stop hadden.
Op het moment dat we ons settelden kwam de zon tevoorschijn en werden de laatste natte kledingstukken uitgedaan en te droge gelegd. Een fantastische plek om te stoppen met een goede verzorging.
Eenmaal bijgekomen vervolgden we onze route langs de golfbaan richting Oldenzaal alwaar we de heuveltjes rondom Oldenzaal zouden opzoeken.
De Tankenberg, Roepenbeltweg, De Paasberg en als we verder peddelen richting Gildehaus krijgen we tijdens een geplande plasstop een paar regendruppels op ons.
Na een paar minuten vervolgen we de weg via het eerder genoemde Gildehaus om bij Glanerbrug onze tweede geplande stop te verzilveren. We nemen plaats bij Mr. Pancake.
Een mooie oude kerk die nu is omgedoopt tot een pannenkoekenhuis. Lekker warm en droog vullen we onze buik en de bidons.
De laatste 80 kilometer worden weggetrapt met enige wind tegen.
Doordat sommigen de gehele dag een beetje uit de wind hebben gezeten mogen ze zich nu tonen en worden ze op kop gezet. De kilometers vliegen onder onze wielen door en we arriveren aan het einde van de middag weer in Wehl. Een avontuur rijker en uitkijkend naar de editie van 2021.